Yritystarina

Niina Liimatainen on yrityksen Pieni Kakkukoristepuoti perustaja

Pieni Kakkukoristepuoti on Pohjois-Karjalassa, Nurmeksessa tammikuussa 2016 perustettu yhden hengen yritys, jonka toimitilana toimii kotitalon alakertaan rakennettu elintarvikehuoneistoksi hyväksytty kotileipomo. Yrityksen perustajana ja koristeiden tekijänä toimii neljän lapsen äiti Niina Liimatainen.

”Olen alkuperäiseltä ammatiltani metsäkoneenkuljettaja. Valmistuttuani ammattiin, töitä metsäalalta ei löytynyt ja jatkoin opiskelua Nurmeksen ammattiopiston kokkilinjalla. Kokkipuoli ei tuntunut omalta, joten kun esikoinen 2012 ilmoitti tulostaan jäivät kokkiopinnot kesken.

Innostuin koristeiden tekemisestä ja leivonnasta äitiyslomalla ollessani. Kotiväelle leipoessa ja koristeita tehdessä alkoi syntyä innostus, jolle loppua ei ole näkynyt. Pikkuhiljaa alkoi hiipiä ajatus oman yrityksen perustamisesta ja vuonna 2016 oli sen aika. Alkuun leivottiin pienimuotoisesti kotikeittiössä, mutta kun asiakaskunta ja leivontamäärät kasvoivat, alkoi mielessä siintää leivontaan tarkoitetut omat tilat. Tämä toive toteutui vuonna 2020 kun uuden omakotitalon alakertaan rakennettiin oma elintarvikehuoneisto.

Vaikka sesonkiaikoina päivät ovat välillä pitkiä ja itseoppineena on kaikki asiat opeteltu kantapään kautta, rakastan tätä työtä missä saan itse luoda ja ideoida. Parasta on kun näkee oman kätensä jäljen alusta loppuun ja saa palautetta tyytyväisiltä asiakkailta.”